Vårt mål er det samme nå, som da vi grunnla bedriften i 1946: Vi vil bidra til trivsel ved matbordet! Og god mat skaper trivsel, mener vi. Vi setter vår ære i at produktkvaliteten alltid skal være den ypperste, og smaken den aller beste. Derfor selger vi kun kvalitetskjøtt fra lokale bønder i Agder. Det samme kjøttet bruker vi i alle våre produkter; tradisjonsrik spekemat, knallgode pølser, spennende patéer og smakfullt pålegg. Handler du hos oss, er veien til et velsmakende måltid kort.

Grilltips

Tid for grilling.

Lær deg triksene!

 

Grill med kull.

Det er viktig å beregne god tid når man skal grille. Kullet i en grill kan ofte trenge inntil 30 minutter før det er grått/hvitt og dermed er klart for grilling. Det kan lønne seg å samle kullet i en haug midt på – ikke spre det jevnt utover. Ved å samle kullet vil du få sterk varme midt på og svakere varme utover kantene. Du får da indirekte varme på deler av grillen. Bruk lokk og la grillen bli skikkelig varm før du starter grillingen.

 

Grill med gass.

Bruker du gassgrill er det lurt å tenne alle brennere, lukke lokket og vente til grillen er god og varm før du starter med selve grillingen.

 

Marinade.

Skal du grille store stykker kjøtt er det lurt å marinere stykkene dagen før grillingen slik at urter og godt krydder trekker seg inn i kjøttet. La kjøttet få romtemperatur før det grilles.

Indirekte varme.

Når du har sørget for å lukke porene på kjøttet ved å grille på direkte varme, flytter du det ut til siden og slår av brenneren rett under kjøttet. Du beholder varmen på resten av grillen slik at varmen sirkulerer rundt. Husk lokk på grillen ved indirekte grilling.

 

Steketermometer.

Skal du lykkes må du ikke glemme steketermometer. Dette er avgjørende for riktig steking av kjøtt og det beste resultatet. Når ønsket temperatur er oppnådd pakker du kjøttet inn i aluminiumsfolie og lar det hvile i 10-20 minutter. Kjernetemperaturen vil da ofte stige med 8-10 grader mens kjøttet hviler.

 

Huskeliste

Fettmarmorert kjøtt

-          er saftigere enn magert kjøtt

 

Kjøttet skal ha romtemperatur

-          når du starter med grillingen

 

Pensle grillristen med olje

-          før du starter grillingen

 

Ta på salt og pepper

-          før du starter grillingen

 

Bruk grillklype – ikke gaffel

-          unngå stikk eller press på kjøttet for å beholde saften og den gode smaken

Tørk av marinert kjøtt

-          da unngår du brent skorpe

Preform Administrasjon