Vårt mål er det samme nå, som da vi grunnla bedriften i 1946: Vi vil bidra til trivsel ved matbordet! Og god mat skaper trivsel, mener vi. Vi setter vår ære i at produktkvaliteten alltid skal være den ypperste, og smaken den aller beste. Derfor selger vi kun kvalitetskjøtt fra lokale bønder i Agder. Det samme kjøttet bruker vi i alle våre produkter; tradisjonsrik spekemat, knallgode pølser, spennende patéer og smakfullt pålegg. Handler du hos oss, er veien til et velsmakende måltid kort.

Returskinn

 

Et lunt lammeskinn er en flott gave og herlig til egen bruk. Men i den travle lammesesongen, både for oss på slakteriet og ute hos produsentene, trenger vi hjelp for å gjøre returskinnordningen mest mulig effektiv.
Det er viktig at du som produsent i god tid før dyrebilsjåføren kommer har plukket ut de dyrene du vil ha skinn i retur av. Det er også viktig at sjåføren får beskjed om dette FØR dyrene går på bilen.

Alle Jens Eides sjåfører har egne merker for merking av returskinn. For at returskinnordningen skal fungere, er vi avhengig av at rutinene blir fulgt.
Vi går inn i en svært travel, og kjekk lammesesong, og vi skal gjøre alt vi kan for at våre dyktige produsenter skal få ønskede skinn i retur. Vi kan dessverre ikke garantere retur, eller erstatte tapte skinn.
God lammeslaktsesong og lykke til

 

Merking av dyrene med rødt returskinn øremerke er et absolutt krav for å kunne få skinnet i retur.

For at vi skal ha mulighet til å levere deg dine skinn i retur, er vi helt avhengig av at fremgangsmåten under benyttes fullt ut. 

  • Dyrene skal merkes med øremerker i god tid før dyrebilen kommer for å hente på gården.
  • Bruk røde plast øremerker som har påskriften returskinn og et nummer.  
  • Returskinnmerket festes i det øret som ikke har et elektronisk individmerke. 
  • Noter ned numrene på returskinnmerkene, gi de til dyrebilsjåføren, eller lever på slakteriet om du kommer med dyrene selv.
  • Øremerkene klemmes sammen med tangen som benyttes til individmerking.
  • Plast-øremerkene kan hentes på slakteriet, eller bestilles på: Osid.no om du har liggende metalløremerker og ikke rekker å få tak i plastmerker kan disse brukes. Men disse kan fort gi rustmerker på skinnene, og de faller lett av. De har en skarp pigg som dyrene kan tråkke inn i klauene, vå vi fraråder å bruke disse.
  • Vi har også øremerker til utdeling i dyrebilene, MEN vi kan ikke vente på at merkene settes i etter at vi er kommet til gården med dyre-bilen.

 

Kostnaden for skinnbehandlingen på slakteriet faktureres med kr:

Storfehud under 180 kg slaktevekt kr 500,- 

Storfehud over 180 kg slaktevekt  kr 700,-

Sau/lamme skinn kr 200,-

Geit kr 100,-

Kje kr 70,-

Lama/Alpakka kr 250,-

Skinnene sendes garveriet som behandler skinnene og sender disse direkte til deg med en faktura fra garveriet på behandlingen av skinnene.

 

Sau og fjorlam slaktet etter jul og frem til høsten, egner seg dessverre dårlig som skinn.

Jens Eides samarbeidspartner for returskinn, ønsker å gjøre oppmerksom på at sau og fjorlam slaktet etter jul og utover våren egner seg dårlig som skinn og returskinn.

- Ulla er stivere, og hvis den er helårsull er det bortkastet å garve slike skinn. Vi har kassert mange hundre slike skinn sist sesong. Mange som er garvet er også av dårlig kvalitet.

Det er samtidig viktig at hver produsent om høsten velger ut skinn av den beste avl og ullkvalitet, samt kontrollerer at ikke undergroing av ulla har begynt. Se til at det ikke er fremmedlegemeer  i ulla som piggtråd, ståltråd, tau, kvist, klumper og vegetabiler. Slike ting kan gjøre at det blir hull i skinnet.

 

Jens Eide AS kan dessverre ikke garantere retur, eller erstatte tapte skinn. Vi fraskriver oss alt erstatningsansvar for returskinn som under slakting blir skadet, og dermed destruert. Vi tar heller ingen erstatningsansvar dersom skinnene holder for dårlig kvalitet til å kunne garves. Dette kan være ull som er for gammel, for våt, for skitten skadet osv.

Preform Administrasjon