Vårt mål er det samme nå, som da vi grunnla bedriften i 1946: Vi vil bidra til trivsel ved matbordet! Og god mat skaper trivsel, mener vi. Vi setter vår ære i at produktkvaliteten alltid skal være den ypperste, og smaken den aller beste. Derfor selger vi kun kvalitetskjøtt fra lokale bønder i Agder. Det samme kjøttet bruker vi i alle våre produkter; tradisjonsrik spekemat, knallgode pølser, spennende patéer og smakfullt pålegg. Handler du hos oss, er veien til et velsmakende måltid kort.

Svin, priser og betingelser

MELD INN GRIS TIL SLAKT VED Å KLIKKE HER

For våre avregningspriser, klikk her: Last ned avregning her

Ring oss på 37 40 34 00 og tast 2, for et svært godt avtale-tilbud for leveranse av slaktegris.

Slaktevekt for gris utgjør ca 68% av levendevekt. Det vil si at for å treffe slaktevekten som gir best betalt hos Jens Eide må grisen ved levering være mellom 120 og 145 kg levendevekt. Vi gir deg full pris opp til 100 kg slaktevekt, uten nedtrapping i prisene, forutsatt at du følger dyrevelferdsprogram for gris og har KSL status i orden.

-Vi har meget gode pristillegg også på frilandsgris og Økologisk (DEBIO) gris. Ring Odd Rune tlf 95056700 for et tilbud du ikke kan si nei til.

-Vi søker produsent fot avtale, som kan ta imot 100-150 smågris ca hver 7 uke for fremforing til slaktegris. Vi ønsker gjerne kontakt med deg som ønsker å se på mulighetene her enten ved innkjøp av smågris eller som kombi besetning med rekruttering av egen smågris. Vi har meget gode betingelser her, så ikke nøl med å ringe meg, Odd Rune på 95056700

Kontakt:

For innmelding av gris til slakting, benytt vår side for Innmelding

eller telefon 459 76 266

Dyrevelferdsprogram for svin:

Etter initiativ fra en samlet kjøttbransje ble det i januar 2018 vedtatt et eget dyrevelferdsprogram for slaktegris. Fra 1. juli 2019 skal alle besetningstyper, også de som har purker, omfattes av det som heretter heter Dyrevelferdsprogram for svin.

For å komme til Animalias side for dyrevelferd for svin, klikk på linken: https://www.animalia.no/no/Dyr/svin/

 

Helsegris

Helsegris er et dokumentasjons- og oppfølgingssystem for helse, velferd og hygiene i alle norske svinebesetninger.  

Helsegrissystemet gir en kvalitetssikring av daglig praksis, inkludert hygiene, helse og velferd, og gir et godt grunnlag for målrettet rådgiving og økonomisk gevinst for den enkelte svineprodusent. Dette sikrer også slakteriene kvalitet på grisene de mottar og dermed på produktene de tilbyr forbrukerne.

Det stilles krav om veterinærbesøk i alle norske svinebesetninger en til tre ganger årlig. I disse besøkene skal veterinær og produsent sammen besvare standardiserte spørsmål og bli enige om tiltak som bør gjennomføres innen neste besøk. Målrettet rådgiving og godt samarbeid mellom produsent og veterinær vil bidra til å sikre norske griser god helse og dyrevelferd. gå inn på linken under, for å lese mer om Helsegris, og registrere din besetning.

Jens Eide AS har rutine på å ikke blande DEBIO/frilandsgris med gris fra andre besetninger på bil eller slakteri, samt slakte dyrene samme dag. Transporttiden skal ikke overstige 6 timer. Dette for å gi dyrene best mulig dyrevelferd både under transport og på fjøset før avliving.

 

Avvik følges opp

Slakteriene vil følge opp avvik i Helsegris overfor produsent. Produsenten har selv ansvar for å utbedre forholdene og avtaleveterinæren skal lukke avvikene. Dersom ikke kravene i dyrevelferdsprogrammet blir overholdt, og avvik ikke blir lukket innen oppgitt frist, resulterer det i et trekk på slakteoppgjøret eller smågrissalget. 

  • Ikke godkjent status fører til trekk på 0,50 kr/kg på slakteoppgjøret

 

Egentransport av dyr:

De som transporterer dyr lengre enn 50 km – både egne og andres dyr, blir omfattet av kravet om kompetansebevis. Dette gjelder også for de som transporterer andre enn egne dyr under 50 km. Merk at beitetransport er unntatt kravet om kompetansebevis.

for kompetansebevis i dyretransport, klikk på linken: https://www.animalia.no/no/Dyr/dyrevelferd/dyrevelferd-ved-transport/dyretransportkurs/ 

 

Trekk for manglende KSL, 40% av oppgjørspris.

 

Preform Administrasjon