Vårt mål er det samme nå, som da vi grunnla bedriften i 1946: Vi vil bidra til trivsel ved matbordet! Og god mat skaper trivsel, mener vi. Vi setter vår ære i at produktkvaliteten alltid skal være den ypperste, og smaken den aller beste. Derfor selger vi kun kvalitetskjøtt fra lokale bønder i Agder. Det samme kjøttet bruker vi i alle våre produkter; tradisjonsrik spekemat, knallgode pølser, spennende patéer og smakfullt pålegg. Handler du hos oss, er veien til et velsmakende måltid kort.

Side 1 av 1

Påskelam

26. 02 2019 15:44

Påskelam tillegg

Lam levert til slakting i uke 14 og 15 betales med et tillegg på kr 2,- pr kilo.

Publisert av i Produsent nyheter

PRODUSENTMØTE

21. 02 2019 10:38

Slakteri besøk!

Tirsdag 26.mars kl 18:00

 Meld deg på her: innmelding@slaktereide.no

Produsentmøte med fokus på Storfe

Vi i Jens Eide slakteri, ønsker med dette å invitere alle våre produsenter til et produsentmøte 26.Mars kl 18:00 i vårt slakteri. Dette er noe vi har sett frem til og vi håper du har mulighet til å sette av kvelden for å besøke oss denne kvelden.

Vi ønsker å ta dere med på en omvisning i vårt slakteri, produksjon og pølsemakeri, for å vise hvordan vi foredler og tilbereder våre råvarer som kommer fra dere alle, til å bli Sørlandets beste kortreiste matvarer ut i butikkene. Vi ønsker også å vise vår nye helautomatiske klassifiserings maskin for storfe og, og hvordan den fungerer, ved å klassifisere noen slakt fra dagens slakting.

Så må vi jo teste våre ferdige produkter i en stående smaks-buffet i Pølsemakeriet, hvor vi serverer varme smaksprøver på våre ferdige produkter.

Vi avslutter kvelden på Horisonten hvor vi forteller litt om slakteriets drift og framtidsplaner, samt serverer kaffe og kake.

 

Program:

Omvising i slakteriet, produksjonen og pølsemakeriet Smaksprøver kake og kaffe

Tema:

Storfe, innmelding, klassifisering, avregning, livdyromsetning, nettside

 

Velkommen!


Publisert av i Nyheter, Produsent nyheter

OBJEKTIV STORFE KLASSIFISERING

21. 02 2019 08:54

Objektiv klassifisering av storfe – lengdemåling

7. januar 2019 innførtes et nytt system for fastsettelse av klasse for storfe. Den største endringen vil være at klassifisørene ikke lenger skal avgjøre slaktets klasse, men at dette blir gjort automatisk ut fra registreringer om det gjeldende slaktet. Vi har oppgradert vår slaktelinje med Lengdemåler som ble tatt i bruk i begynnelsen av Februar 2019

Klassifisering av storfeslakt Olav Magne Lystad er slakter og klassifisør. Han jobber ved et av slakteriene som har testet det nye klassifiseringssystemet for storfe siden 2016. Olav Magne forteller om klassifisering og bruk av lengdemåling.
Fotograf Animalia

Den nye metoden baserer seg i stor grad på forholdet mellom vekt og lengde på slaktet, samt alder, kjønn, rase og data fra Husdyrregisteret.

Slik fungerer det

  • Lengde av slaktet blir målt mens slaktet henger på vekta. Lengde er avstanden fra slaktekroken og ned til første torntapp i ryggen, ved overgangen til nakken. Lengde vil registreres ved de fleste slakterier ved hjelp av en halvautomatisk lasermåler. Lengden bestemmes ved at en operatør innstiller laserstrålen på det riktige målepunktet i overgangen mellom ryggen og nakken.

  • Alder og kjønn fastsettes fra registreringer i Husdyrregisteret. Rase besluttes ut fra rasekodene til slaktedyrets 16 tippoldeforeldre. Hver av disse har en tosifra kode som sier hvilken rase disse dyrene var.
  • Alle slakt inndeles i 4 rasegrupper, (1) Holstein, (2) NRF og gammelnorske raser, (3) Lette kjøttfe og (4) tunge kjøttfe. Ut fra rasene til tippoldeforeldrene beregnes prosentvis andel for de ulike rasegruppene for slaktet.
  • I beregningen av klasse så får slaktet poeng ut fra rasegruppefordelingen, flest poeng med høy andel i rasegruppe 4, tunge kjøttfe. NRF og gammelnorske raser får ingen poeng for rasegruppe.

Forutsatt riktig lengdemåling så blir dette et objektivt mål, og klasse blir fastsatt ut fra objektive registreringer. Det vil bli tatt bilde av alle slakt i forbindelse med lengdemålingen for å dokumentere at lengdemålingen er korrekt innstilt.

Godt utprøvd system

Utprøvingen av systemet startet ved to slakterier i 2016. I 2018 har systemet vært i daglig bruk ved klassifisering på 14 slakterier. Ved årsskifte vil over 150 tusen slakt være klassifisert ved hjelp av det nye lengdemålingssystemet. Dette tilsvarer nærmere halvparten av alle storfeslakt.  Fra januar 2019 vil systemet være i bruk ved alle 26 storfeslakteriene i Norge, inkludert nødslaktmottakene.

Publisert av i Produsent nyheter

Ny Produsentkontakt

17. 02 2019 14:21

Til alle våre storfeprodusenter.   

Ønsker herved å informere om at jeg startet som ny Produsentkontakt hos Jens Eide AS 1.januar 2019. Jeg tar dermed over jobben etter Kristen Steindal som valgte å slutte hos oss 31.September 2018. Jeg skal dermed ta meg av det meste av innmelding, både når det gjelder til slakt og livdyromsetning. Vi har derfor oppgradert vårt telefonsystem, slik at det skal være lettere å komme i kontakt med oss både for innmelding og livdyrsalg, og vi skal lettere kunne ringe tilbake dersom vi i travle tider ikke makter å svare omgående. Ved å ringe vårt hoved nummer 37 40 34 00 og taste 2, kommer du direkte til vår innmelding og livdyrhandel telefon. Mine arbeidsoppgaver vil  også innbefatte å være med på fjøset på slaktedager, samt noe henting av dyr, og besøk ute hos dere. Vil også minne på at vi gjerne tar imot innmelding pr mail på: innmelding@slaktereide.no Viktig da at vi får individnummerene på alle dyrene.

I forhold til Livdyrsalg, så ønsker vi å forbedre oss i forhold til dagens situasjon. Vi har et datasystem som hjelpemiddel for dette, men systemet blir aldri bedre enn den informasjonen vi putter inn i dette. Jeg har derfor et sterkt ønske om hjelp fra dere alle, for å kunne gi dere alle best mulig hjelp med å kjøpe og selge dyr. For å få solgt dyr, så er jeg helt avhengig av ha noen å selge til, og å vite hvem som trenger dyr. Vi har i dag en god del som har meldt inn dyr de ønsker å selge, og vi trenger derfor også sårt en telefon eller mail fra deg som ønsker å kjøpe dyr. Og jo tidligere vi vet om dere som ønsker å kjøpe og selge dyr i fremtiden, jo tidligere kan jeg legge inn dette i vår database, og følge opp når jeg finner passende dyr. Send meg derfor gjerne en mail om hvilke planer dere har for kjøp og salg av dyr, så tidlig som mulig, og til hvilke tid dere ønsker, rase og alder. Når jeg da har passende dyr, så kan jeg gi dere et uforpliktende tilbud.

Jeg legger herved med en oversikt under over de dyr vi pr dags dato har for salg. Ring meg gjerne dersom du ser noe interessant her, og om du ellers har spørsmål. Skal også se på om jeg etterhvert kan legge ut disse listene på vår hjemmeside: www.slaktereide.no

Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, og gleder meg til å hilse på dere alle etter hvert, selv om det nok vil bli mest pr telefon og mail til daglig. Jeg har som dere har sett samlet inn en stor mengde mail adresser og telefonnummer, og mener nå å ha oppdatert de aller aller fleste, slik at dere alle får informasjonen jeg sender på vegne av Jens Eide AS. Jeg ønsker gjerne tilbakemeldinger både på det som er bra, og det som kan bli bedre angående vår oppfølging til hver enkelt av dere. 

Min bakgrunn har jeg som bonde med agronom utdanning og noen år med melkeku og slaktegrisproduksjon. Jeg har de siste 20 årene jobbet som selger i Telehuset og Nordialog systemet, med salg til bedrifter av telefonløsninger.  

Ser frem til å høre fra dere. Mvh. Odd Rune Nordby

Publisert av i Produsent nyheter

Entrepreneur Of The Year.

11. 10 2017 11:25
Vi er spent på om vi når opp i nominasjonen.

• EY Entrepreneur Of The Year kårer hvert år Norges fremste vekstskaper. Hensikten med programmet er å fremheve og hedre personer som bidrar med nye ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser.
• EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i 60 land, og er med det verdens største vekstskaperprogram.
• EY Entrepreneur Of The Year er nå inne i sitt 16. år i Norge og blir arrangert for 31. gang internasjonalt.
Publisert av Jens Christian Eide i

Naturligvis. Mat og landbruksmesse. På Evje 11 til 13 august.

16. 03 2017 11:06
Vi er å finne på årets Naturligvis. Mat og landbruksmessen på Evje.
Hyggelig om du stikker innom på en prat.
www.naturligvis-agder.no
Publisert av Jens Christian Eide i

Finalist i det norske måltid

01. 10 2014 15:56
For andre gang er et Jens Eide produkt gått til finalen i det norske måltid. Vi er kjempestolte.
Lammekølle naturell er det som "kriger" om seieren.
Publisert av Jens Christian Eide i

Smak

13. 01 2014 12:52

 

 

I år er vi å finne på årets Smak messe. Vi ser frem til et besøk av deg på vår stand. Følg med på facebook (Slakter Jens Eide) for oppdateringer eller instagram. (jens_eide)

 

Litt om smak:

Smak arrangeres 4. - 7. februar 2014 i samarbeid med NHO Reiseliv, Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge og Norges Varemesse. Messen Mat & Emballasje går parallelt med Smak tirsdag 4. – torsdag 6. februar.

 

Innovasjon er årets tema

Innovasjon er en forutsetning for vekst og fremgang. Kombinasjonen råvarer av ypperste kvalitet og noen av verdens beste kokker gjør Smak 2014 til en arena for nyskapning.

 

Med innovasjon som tema skal Smak 2014 være utstillingsvindu for bransjens nyheter. Nye konkurranser skal løfte frem talenter og inspirere til kreativitet. Seminarprogrammet vil ha trender, innovasjon og best cases på menyen. Smak 2014 blir hovedarena for alle som ønsker å vise kunder og konkurrenter at man satser fremtidsmessig.

 

Smak 2014 har 5 områder

Smak 2014 favner alle næringer og bransjer i hele verdikjeden fra råvare og fram til gjest og konsument.

 

    Mat & Drikke

    Dagligvare

    Utstyr

    Design & interiør

    Øl, vin & brennevin

 

Hvem er utstillere?

Utstillerne er leverandører, produsenter, grossister, agenter og distributører av mat og drikke, utstyr og interiør til proff markedet.

 

Hvem besøker Smak?

Messen besøkes av innkjøpere, beslutningstakere og -påvirkere innen hotell, serveringsbransjen, storkjøkken, service- og dagligvarehandel. De kommer for å få ideer, se nyheter og finne løsninger som kan gi økt konkurransekraft.

Publisert av Jarle Vatland Gauslaa i

Ekte vare

25. 11 2013 10:09
Pølsemakermesteren fra Lillesand kan mer enn å lage prisbelønte pølser.
Publisert av Jarle Vatland Gauslaa i

Jens Eide NM i julemat

18. 11 2013 12:23
Kim Bygland, Beate Gunnufsen, Per Morten Kjærnes, Kristoffer Eide og Jens Eide
Publisert av Jarle Vatland Gauslaa i

Helgrillet gris på Farmen/TV2!

18. 11 2013 10:38
I dag var vi Farmen/ Tv 2 og hel grillet gris. Få med deg reprisen og la deg friste.
Publisert av Jarle Vatland Gauslaa i

Preform Administrasjon